Onze opleidingen

Het Duurzaam Energieloket organiseert opleidingen EP-W/B en EP-U/B voor particulieren en bedrijven. Wij organiseren EP-W/B en EP-U/B cursussen, EP opfriscursussen, cursussen maatwerkadvies voor EP-W, EP-U en VvE en cursussen installatietechniek. Ook begeleiden wij adviseurs in het veld.

Eerstvolgende cursussen

Voor wie zijn onze trainingen?
Onze EP trainingen zijn bedoeld voor zowel de beginnende adviseur die zich wil vestigen als voor de ervaren adviseur die zijn of haar kennis op het gebied van EP-W of EP-U wil uitbreiden.

EP-W en EP-U training
De EP-W en de EP-U trainingen zijn verdeeld over drie dagen. De eerste twee dagen van de training zijn gereserveerd voor het technisch inhoudelijke gedeelte. Dag drie richt zich op softwaretraining en de voorbereiding op het staatsexamen

Na de training is het mogelijk om in een praktijkperiode van enkele weken verder begeleid te worden. U wordt dan gekoppeld aan een senior adviseur van het Duurzaam Energieloket. De cursus is een voorbereiding op het CITO-examen. U dient zich hiervoor bij CITO aan te melden.

Wat kunt u na de training?
Na de training bent u in staat om:

  • EP examens te doen
  • Zelfstandig EPA adviezen uit te voeren
  • Energieprestatiecertificaten te verstrekken

Hoeveel kost de training?

Cursussen EP-W / EP-U aangesloten bij DE loket niet aangesloten bij DE loket
EP-W driedaagse cursus € 650 € 750
EP-U driedaagse cursus € 650 € 750
Ben ik automatisch aangesloten bij het DE Loket nadat ik de training heb gevolgd?
U heeft de mogelijkheid om u aan te sluiten bij het DE loket. Na acceptatie door DE Loket heeft u de mogelijkheid om uw praktijkperiode bij ons te lopen en als DE Loket adviseur aan de slag te gaan.

Aangesloten adviseurs kunnen via ons een korting van 10% ontvangen op het examen via het Examenpark.